• De lage drempel
  • Slide2-de lage drempel
  • Slider-delagedrempel-persoonlijke-groei-op-maat

Koen Mertens

Koen Mertens (1965) is sinds 1989 trainer en coach en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van persoonlijke- en groepsontwikkelingsprocessen. Hij is een  procesbegeleider-trainer pur sang en wordt ingezet in verschillende leertrajecten en Management Development Programma’s (Retail, Industrie, Automotive, Gezondheidszorg, Financiële dienstverlening, ICT, Onderwijs en Overheid).
Zijn passie ligt in: Leiderschap, Communicatie, Persoonlijk Leiderschap, Verandermanagement en Teamontwikkeling. Deelnemers over zijn stijl: ontwapenend, doortastend, 'positief confronterend', authentiek en effectief.
Hij werkt vanuit veel verschillende methodes zoals Ervaringsgerichte Leeractiviteiten, Groepsdynamica, Management Simulaties, Rollenspelen, Vaardigheidstrainingen, etc. Hij gebruikt daarbij de nodige theoretische leerconcepten zoals: LIFO, MBTI, HBDI, Insights Discovery, Kernkwaliteiten, Appreciative Inquiery, Covey, Kolb, Leary, etc.

"Door het afstemmen van ieders persoonlijke missie met de missie van de organisatie, én inzetten op gedragsverandering faciliteer ik fundamentele groei. Dit draagt bij aan een optimaal leerrendement voor de deelnemer en de organisatie."

“Het probleem is niet dat we niet weten wat we moeten doen, maat dat we niet doen wat we weten” (Argyrus).

Mijn aanpak is er op gericht om een brug te slaan tussen weten en doen en het voorkomen van symptoombestrijding.
Ik streef ernaar om groepen en individuen te begeleiden tot op het punt dat ze hun continue ontwikkeling zelfstandig kunnen blijven vorm geven. Dan is echte transformatie mogelijk.Joomla Templates - by Joomlage.com