Over de Lage Drempel

De Lage Drempel is een samenwerkingsverband van coaches, counselors en therapeuten. Eenieder is deskundig op zijn of haar vakgebied, en bijscholing is een belangrijke pijler. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en conformeren ons aan de Ethische Code. Daarnaast is Simone de Spa geaccrediteerd Senior Practitioner coach. Meer informatie over onze coaches vind je hieronder.

Onze visie

Door het verlagen van de drempels kunnen we samen de eerste stap in jouw coaching traject zetten.

Onze missie

Het bieden van professionele en toegankelijke coaching voor iedereen.

Maak kennis met ons team

Simone de Spa

Personal Coach en counselor

Simone de Spa (1967) is supervisor, Senior practitioner coach en psychosociaal therapeut. Ze werkt vanuit Rationeel Emotieve Analyse (RET), Gestalt, NLP, Systemisch werk (familieopstellingen), Transactionele analyse, energetisch werk en verlieskunde. Uniek is de manier waarop zij haar therapeutische achtergrond soms combineert met haar ervaring als stylist, voor mensen die niet alleen van binnen maar ook van buiten willen groeien.

Jeen de Spa

Trainer, coach en consultant

Jeen de Spa (1966) is trainer, coach en counselor voor leidinggevenden en managementteams. Hij verzorgt programma’s voor internationaal opererende organisaties en trainingsbureaus zoals TIAS en TSM Business School. Hij werkte van 1989 tot 2002 in de ICT. Zijn speelveld bestond vooral uit projecten en veranderingsprocessen waarin hij al snel een leidinggevende rol kreeg. Naast zijn werk volgde hij diverse opleidingen waaronder HBO bedrijfsinformatica en opleidingen op het gebied van project- en verandermanagement.

Dick Veerman

Coach, begeleider en adviseur

Dick is 25 jaar werkzaam geweest in een familiebedrijf samen met vader en twee broers. Naast de opzet en aansturing als DGA van 3 regionale groothandels heeft Dick vrijwel alle bedrijfsprocessen opgezet, doorlopen en aangestuurd. Het familiebedrijf is tevens onderdeel van een coöperatie van familiebedrijven waarbij Dick nauw betrokken is geweest bij landelijk beleid, reorganisatie en strategievorming. In 2018 neemt hij het besluit om de opgedane kennis en ervaring in te gaan zetten via zijn nieuwe onderneming Impact Trails. Een organisatie die natuur, reizen en trainingen combineert met persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Als adviseur, begeleider en coach focust hij zich met name op familiebedrijven.

Anneke van Dijck

Loopbaanprofessional

Anneke van Dijck (1963) is een allround loopbaanprofessional; sinds 1986 werkzaam op het raakvlak “mens en werk”. In haar loopbaan heeft zij dit thema vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Zij startte haar loopbaan binnen de arbeidsbemiddeling en detachering, waardoor zij goed haar weg weet te vinden op de arbeidsmarkt. Vervolgens is zij een aantal jaar binnen een onderwijs gerelateerde organisatie HR-adviseur geweest, waar zij zich specialiseerde in vraagstukken op het gebied van verzuim en talent-ontwikkeling. Hieruit volgde haar stap om als zelfstandig loopbaanprofessional te gaan werken in de regio 033. Sinds 2010 is zij NOLOC en CMI gecertificeerd en mag zij zichzelf Register Loopbaanprofessional noemen.

Carla Huppelschoten

Allround senior loopbaanprofessional

Carla Huppelschoten (1956) is allround senior loopbaanprofessional. Rode draad in haar loopbaan is begeleiding en ontwikkeling in de context van arbeid en organisatie. Ze beschikt over uitgebreide werkervaring in de profit- en non-profitsector, zowel uitvoerend als leidinggevend en werkt gemakkelijk samen met mensen van alle opleidingsniveaus. Vanaf 2000 werkt ze als zelfstandig gevestigd loopbaanprofessional, opgenomen in het Noloc –beroepsregister. Haar opleiding heeft ze gevolgd bij bureau Hoogendijk waarin 'zingeving' en 'vitaliteit' twee kernbegrippen zijn.

Bart Kiene

Acteur, regisseur en docent

Bart Kiene (1947) is acteur, regisseur en bevlogen docent. Hij acteerde als vaste speler bij het Nationaal Toneel en Toneelgroep Baal en was artistiek leider van theatergroep Nijinsky. Hij nam deel aan de artistieke leiding van de Toneelschool&Kleinkunstacademie in Amsterdam en was tot 2014 Artistiek leider van de Acteerschool Rotterdam. Voor de Toneelschool & Kleinkunst academie was hij lange tijd vast docent ‘Spel en stem’.

Ben Beurskens

Trainer, adviseur en coach

Ben Beurskens is sinds 1997 zelfstandig gevestigd trainer, adviseur en coach. Daarvóór werkte hij als managementtrainer bij AkzoNobel in Arnhem en was hij enkele jaren bedrijfsopleider bij AkzoNobel op een productielocatie in Ede. Ben is academisch geschoold als orthopedagoog, heeft veel ervaring, van MKB tot Multinational, binnen profit en non-profit organisaties en schakelt gemakkelijk van hoog- naar lager opgeleiden.

Koen Mertens

Trainer en coach

Koen Mertens (1965) is sinds 1989 trainer en coach en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van persoonlijke- en groepsontwikkelingsprocessen. Hij is een procesbegeleider-trainer pur sang en wordt ingezet in verschillende leertrajecten en Management Development Programma’s. Zijn passie ligt in leiderschap, communicatie, persoonlijk leiderschap, verandermanagement en teamontwikkeling.

Michiel Scholtes

Personal Coach

Michiel Scholtes (1954) ‘coachte’ al voor hij het vak ontdekte. Hij was jarenlang schipper op grote zeilschepen en werkte er aan samenwerking en gelijkgestemdheid. Het is zijn verlangen coaching zo breed mogelijk toegankelijk te maken. ‘Moedige gesprekken en betekenisvolle verandering maken altijd gelukkiger, waarom daaraan pas beginnen als iets in het leven vastloopt?’ Coaching zou wat hem betreft even normaal mogen zijn als vakantie nemen. Een avontuurlijke vorm van ‘tot jezelf komen’. En daardoor her-ontdekken wie je bent en wat je wilt. Hij neemt daartoe regelmatig klanten mee aan boord van zijn klassieke zeiljacht Eenhoorn.

André Jansen

Coach en consultant

André Jansen (1964) begeleidt al sinds 1998 mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Als leidinggevende bij ABN AMRO stuurde hij op de optimale inzet van ieders kwaliteiten en talenten om een maximale bijdrage aan het bedrijfsresultaat te realiseren. Als coach en consultant helpt hij zijn cliënten bij het vinden van hun persoonlijke essentie om van daaruit hun werk of bedrijf vorm te geven. Sinds 2005 laat hij zich daarbij ook inspireren door zijn spirituele ontwikkeling en creëert André een mix van aardse nuchterheid met de ondersteuning van het Universum, God, Boeddha of hoe een ieder dat ook wil noemen.

Veerle Pappaert

Trainer en coach

Als consultant in verandertrajecten was Veerle betrokken bij grote projecten bij o.a. Sanoma Magazine, Coca Cola, Colruyt, Nawas (Oman), Batelco (Bahrein), Exxon Mobile, VF Europe, VRT en Vlerick Management School. Veerle woont in België, is internationaal georiënteerd en werkt daardoor even zo gemakkelijk met de Nederlandse, Franse als Engelse taal. Ze heeft een Master Communicatie en bachelor PR en heeft zojuist een opleiding groeps-coaching gevolgd. Haar expertise vertaalt zich in een professioneel klankbord zijn voor managers, leidinggevenden en medewerkers op het gebied van leiderschap, communicatie en samenwerken. Dit bij diverse organisaties en bij voorkeur voor groepen.